sector 3
Presă

Parcul Titan găzduiește târgul de produse agroalimentare românești „Poftim din România! Șezătoare cu bun gust în sectorul 3” 

04.04.2024
Parcul Titan găzduiește târgul de produse agroalimentare românești „Poftim din România! Șezătoare cu bun gust în sectorul 3” 

Parcul Titan din sectorul 3 va fi, în perioada 5-7 aprilie, gazda Tărgului de produse agroalimentare românești „Poftim din România! Șezătoare cu bun gust în sectorul 3”.

Târgul este organizat de către Cooperativa Agricolă Caprirom Sud Muntenia, cu sprijinul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și al Primăriei Sectorului 3.

 

          Produse tradițional românești

În cadrul târgului vor fi expuse produse atestate tradițional, precum lactate, miere, carne, băuturi spirtoase. De asemenea, se vor regăsi produse care au obținut protecția la nivel european, precum: brânză „Telemea de Sibiu” – IGP, magiun de prune Topoloveni – IGP, vinuri – DOC, precum și produse apicole ecologice.

Târgul „Poftim din România! Șezătoare cu bun gust în sectorul 3” își propune să celebreze bogația patrimoniului gastronomic autohton, dar și să susțină producția locală.

         Varietatea geografică și condițiile pedo-climatice favorabile ale țării noastre contribuie la realizarea unei game diversificate de produse alimentare, care reflectă tradițiile culinare locale sub influența resurselor naturale specifice fiecărei regiuni.   

Iubitorii de preparate din carne la grătar vor avea ocazia de a încerca micii și frigăruile de pui, calde. Bucuriile copilăriei vor fi vata de zahăr pe băț, adusă de Zahărul Luduș, precum și atelierele de pictură pe lemn cu tematică agricolă pentru copii.

          Cei care țin postul Paștelui vor putea alege dintr-un sortiment vast de preparate culinare gătite la fața locului, precum: mâncare de prune și de fasole, urzici cu mămăligă, sărmăluțe de post cu ciuperci în foi de viță-de-vie și de dragavei, tocaniță de ciuperci, orez cu prune uscate, zacuscă, legume murate în saramură și oțet.

          Nu sunt uitate nici dulcețurile, siropurile, dulciurile și deserturile precum cozonac domnesc de post, prajitură de casă cu dovleac și mere, fursecuri nuci, prăjituri de casă cu nucă, magiun de dovleac, struguri și mere, marmeladă de gutui, prune uscate și afumate, nucă, salam de biscuiți, produse de panificație.

 

Programul târgului

Persoanele interesate sunt așteptate la târg de vineri, 5 aprilie, până duminică, 7 aprilie (intrarea de la Glob, la intersecția străzilor Liviu Rebreanu cu Câmpia Libertății), conform următorului program:

  • vineri, 5 aprilie, de la ora 9.00 la ora 19.00;
  • sâmbătă, 6 aprilie, între orele 9.00 -19.00;
  • duminică, 7 aprilie, între orele 9.00-16.00.  

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro