sector 3
Presă

Puncte de prim-ajutor și hidratare amenajate de Primăria Sectorului 3 pe perioada caniculei

20.07.2022
Puncte de prim-ajutor și hidratare amenajate de Primăria Sectorului 3 pe perioada caniculei

 

Primăria Sectorului 3 prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3 oferă sprijin persoanelor afectate de caniculă prin trei puncte de prim-ajutor și două puncte de hidratare. Această măsură a fost luată în scopul gestionării eficiente a situațiilor deosebite ce se pot produce ca urmare a temperaturilor ridicate.

          Cele trei puncte de prim-ajutor sunt deschise pe toată perioada caniculei în următoarele centre:

  • Centrul de Îngrijire şi Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități „Floarea Speranţei” –(Calea Vitan nr. 267 -269);
  • Centrul de Îngrijire şi Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități „Casa Max” (str.Vasile Goldiș nr. 1);
  • Centrul de Îngrijire şi Asistență pentru Persoane Vârstnice „Sf.Ana” (str. Marin Pazon nr. 2B).

Cele două puncte de hidratare sunt deschise pe toată perioada caniculei la cluburile seniorilor din Sectorul 3 din aleea Râmnicu Sărat nr. 1 și strada Codrii Neamțului nr. 4.

Ajutorul oferit cetăţenilor constă în servicii de hidratare și medicale de bază, precum oferirea de apă, consultaţii medicale primare, măsurarea indicelui glicemic, a tensiunii arteriale, dar şi asigurarea unor intervenţii complexe în situaţii de criză prin intermediul colaboratorilor specializaţi (ambulanţa, SMURD). În cadrul acestor puncte cetățenii vor fi îndrumaţi şi informaţi în funcţie de caz.

Pe această cale se recomandă tuturor locuitorilor să evite deplasarea în spaţiile publice pe tot parcursul acestei atenţionări.

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro