sector 3
Presă

„Reciclezi și câștigi”, doar în Sectorul 3

10.07.2023
 „Reciclezi și câștigi”, doar în Sectorul 3

 

          Campania de reciclare a deșeurilor electronice, electrocasnice și electrice (DEEE), derulată și anul acesta de Primăria Sectorului 3 în parteneriat cu Red Point, Direcția de Salubritate Sector 3 și Eco Life Style, continuă până la sfârșitul lunii iulie.

          Cetățenii din Sectorul 3 au la dispoziție șapte centre fixe unde pot preda aparate vechi sau defecte, precum camere video, mixere de bucătărie, aspiratoare, frigidere, mașini de spălat, aparate de aer condiționat, radio-casetofoane, blendere, hote, televizoare, computere, laptopuri, telefoane mobile, cuptoare cu microunde, filtre de cafea, prăjitoare de pâine, plite pentru gătit.

Unde se află centrele de colectare

          Centrele au program de luni până vineri, între orele 8.00-15.30, și sunt situate în următoarele zone:

  • bd. Octavian Goga - bd. Mircea Vodă;
  • str. Releului nr. 4;
  • bd. Nicolae Grigorescu - str. Ștefan Constantin Daniel;
  • bd. Basarabia (în incinta Halei Laminor);
  • str. Colonel Iosif Albu - bd. 1 Decembrie 1918;
  • intrarea Odobești nr. 5-7;
  • Calea Vitan nr. 154 (în incinta ADPB).

Participanții la campanie sunt persoane fizice care predau minimum zece kilograme de deșeuri la echipele mobile sau la unul dintre punctele de colectare amintite.

Premii în valoare totală de 25.000 lei, în cadrul campaniei

          În cadrul campaniei de colectare se va desfășura și o tombolă prin intermediul căreia vor fi oferite 25 de vouchere valorice a câte 1.000 de lei fiecare.

Campania, o necesitate în România

          Deșeurile electronice, electrocasnice și electrice reprezintă aproximativ 6% din deșeurile unei comunități. Aruncarea lor la întâmplare sau păstrarea lor în casă, chiar dacă sunt defecte și nu mai pot fi folosite, dăunează grav mediului înconjurător și are efecte dăunătoare inclusiv asupra aerului pe care îl respirăm, acestea având în componența lor metale grele sau gaze periculoase.

          Potrivit unui studiu realizat la sfârșitul anului 2021 de Reveal Marketing Research, 4 din 10 români nu reciclează deșeurile electronice, electrocasnice și electrice pentru că nu știu unde pot face acest lucru, 18% nu știu cum, iar 14% consideră că ar trebui să fie recompensați.

          În anul 2020 totalul deșeurilor de echipamente electrice și electronice a crescut cu 38%. Din păcate, mai puțin de 20% dintre acestea sunt reciclate. Odată ajunse la gropile de gunoi, fără să fie reciclate corespunzător, elementele toxice din aceste deșeuri rămân în aer pe o rază de sute, chiar mii de kilometri. Mai mult, ele pot contamina grav solul cu metale grele, care rămân în pământ timp îndelungat și afectează hrana noastră de zi cu zi.

      Persoanele interesate pentru ridicarea DEEE-urilor pot suna la numărul de telefon 0775.262.250.

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro