sector 3
Primăria

Viceprimar: Elena Petrescu

Elena Petrescu

Date de contact:


Calea Dudești nr. 191

021.318.03.23-28

Biografie

      S-a născut la 4 decembrie, în București, Sector 3. A învățat, a locuit, și locuiește în Sectorul 3. Copiii ei învață în acest sector. S-a format ca om în acest sector. Încă de la începutul carierei a preluat managementul la câteva firme private, unde a reușit cu succes să îndeplinească diferite atribuții în domeniul de business privat. Experiența sa a fost axată pe dezvoltare de business, de la idee - la gestionarea afacerii.

      Activează în mediul politic de aproximativ zece ani, urcând fiecare treaptă și asumându-și din punct de vedere politic toate proiectele inițiate. A ales acest drum în mod voluntar fără influență. Negociator și om al comunicării, misiunea ei este aceea de a găsi soluții la orice problemă. A intrat în 2010 în Partidul Conservator, unde la scurtă vreme a devenit Președinte al Organizației de Femei. Este aleasă în mandatul 2012-2016 Consilier Local la Primăria Sectorului 3. În urma fuziunii Partidului Conservator cu Partidul Liberal Reformator, devine membru ALDE, unde este numită Președinte Interimar al Filialei Sector 3.

      La alegerile locale din 2016, candidează pentru funcția de Consilier Local și devine astfel Viceprimar al Sectorului 3, prin votul Consiliului Local Sector 3. Prin decizia Primarului, primește în subordine cinci structuri organizatorice din cadrul aparatului de specialitate al Primăriei Sector 3 și două compartimente cu personalitate juridică aflate în subordinea Consiliului Local Sector 3. În anul 2017 este alesă, prin vot, Președintele Filialei ALDE Sector 3.

      A studiat la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din București ( 1994 – 1998 ), iar în 2008 s-a înscris la Programul Open University Business.
     
 Motto-ul meu este:
 “Eu nu cred în noroc. Nu m-am bazat niciodată pe el și mă tem de oamenii care o fac. Pentru mine norocul înseamnă cu totul altceva: multă muncă!” - Hillary Clinton.

 “Eu nu sunt un om politic. Sunt omul care crede că poate schimba ceva. Nu cred că am un rol important în activitatea politică sau nu cred că politica reprezintă pentru mine ocupația principală, cred doar că dacă am ajuns aici am o datorie față de cetățeni și consider că trebuie să răsplătesc încrederea arătată. Cu toții avem dreptul de a trăi într-o societate curată și sănătoasă, dar și obligația de a ne canaliza eforturile pentru a clădi o lume nu neapărat perfectă, dar măcar cooperantă.”  Elena Petrescu – Viceprimar Sector 3.

ATRIBUŢII

AUDIENŢE

DECLARAŢII AVERE / INTERESE