sector 3
Programe şi iniţiative

Parcare subterană - Bulevardul Decebal

Parcarea Decebal, prima din țară amenajată de Primăria Sectorului 3 sub un bulevard, a fost deschisă publicului în anul 2021.

         Suprafața utilă a parcării este de 20.152 mp. Valoarea totală a proiectului este de 86.580.793 lei, dintre care valoarea de construire a parcării a fost de 65.869.022 lei, iar 20.711.771 lei au fost alocați pentru devieri de rețele, iluminat stradal, amenajare spații exterioare, drumuri, trotuare și spații verzi.

         Jumătate din locurile de parcare amenajate în subteran au fost fi alocate ca parcări de reședință pentru locuitorii din zonă, iar cealaltă jumătate sunt de utilitate publică.

Concret, prin implementarea proiectului „Creșterea capacității de staționare și mobilitate a parcului auto în zona Bulevardului Decebal, respectiv construirea unui parcaj subteran cu două niveluri pe tronsonul cuprins între strada Dristorului și Piața Hurmuzachi” s-au amenajat 718 locuri de parcare, dintre care 30 destinate persoanelor cu dizabilități și șase pentru motociclete.

Accesul autoturismelor în parcaj și ieșirea din acesta se realizează din ambele sensuri ale bulevardului Decebal, prin două rampe cu dublu sens și încă două cu un singur sens fiecare.

Prin construirea acestei parcări s-a dorit fluidizarea traficului, care se desfășura cu greu în zonă, ținând cont de locuințele colective, spațiile comerciale, instituțiile publice, bancare, centrele medicale care au dus la creșterea constantă a parcului auto.