sector 3
Presă

Se lucrează în ritm alert la unitățile de învățământ din Sectorul 3

06.11.2023
Se lucrează în ritm alert la unitățile de învățământ din Sectorul 3

 

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a vizitat, în ultimele zile, șantierele deschise la unitățile de învățământ unde se desfășoară lucrări de reabilitare și modernizare finanțate din fonduri europene. Primăria Sectorului 3 și-a propus ca lucrările să fie finalizate în avans față de termenele estimate. 

„Se lucrează intens, încercăm să valorificăm la maximum fondurile obținute prin finanțare europeană pentru a oferi elevilor într-un timp scurt un mediu optim de studiu. Confortul termic, calitatea aerului, iluminatul sunt parametri care influențează performanța, atenția și capacitatea de concentrare a elevilor. De asta gândim totul integrat. Ne dorim eficiență energetică, dar asigurăm și un sistem de ventilație performant, precum și un iluminat inteligent. Avem nevoie de susținere din partea unităților de învățământ pentru a duce lucrările la bun sfârșit”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Reamintim că în Sectorul 3 se execută lucrări la 51 de corpuri de clădire de la 41 de unități de învățământ din Sectorul 3 (școli, grădinițe și creșe). În total, peste 25.000 de elevi din Sectorul 3 vor beneficia de îmbunătățirea condițiilor de studiu, fără costuri din bugetul local. 

Lucrările realizate sunt:

•        Izolarea pereților exteriori cu vată minerală bazaltică de 15 cm;

•        Înlocuirea cu tâmplărie performantă cu tocuri și cercevele din aluminiu, cu  triplu vitraj cu distanțier de tip „warm edge” și geam termoizolant cu strat reflectant și coeficient de emisie e<0,10 etc;

•        Termoizolarea terasei cu vată minerală bazaltică de 30 cm grosime;

•        Termoizolare planșeu peste subsol cu vată minerala bazaltica de 10 cm;

•        Înlocuirea totala a distribuției instalației de încălzire centrală cu conducte noi;

•        Pentru ventilarea sălilor de clasă, aerul proaspăt va fi introdus în fiecare încăpere prin intermediul unei centrale de tratare a aerului de exterior cu recuperator de căldură rotativ, cu eficiență de min 75%, filtre, ventilatoare de introducere și evacuare aer, automatizare;

•        Sistem de panouri fotovoltaice care va asigura energie complementară din surse regenerabile;

•        Înlocuirea corpurilor de iluminat cu surse LED;

•        Sisteme de curenți slabi, efracție, automatizări etc;

•        Măsuri DNSH.

Noile intervenții și acțiuni desfășurate la unitățile de învățământ vizează reducerea energiei primare în procent de peste 50%. De asemenea, sunt în conformitate cu noile reglementari în domeniul energiei.

        Proiectele derulate de Primăria Sectorului 3 sunt finanțate integral din fonduri europene. Valoarea totală a finanțării europene obținute de Sectorul 3 este de 96 milioane de euro.

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro