sector 3
Presă

Trecut și viitor, la Hala Laminor!  De la ruină, la cel mai modern spațiu expozițional din România

08.11.2023
Trecut și viitor, la Hala Laminor!  De la ruină, la cel mai modern spațiu expozițional din România

Hala Laminor, monument istoric, restaurat și modernizat de Primăria Sectorului 3 în timp record a devenit cel mai nou și modern centru expozițional din România, situat în Sectorul 3 al Capitalei.

Construcția a fost redată comunității într-un timp foarte scurt, dovedindu-și astfel utilitatea. Mii de ore de muncă, mii de oameni implicați, seriozitate, respect și disciplină, au transformat o ruină într-un spațiu valoros pentru comunitate.

Noi utilități atribuite monumentului istoric

În Hala Laminor a fost amenajat și un parc cu plante exotice, dar și un centru expozițional.

Hala Laminor- gazda mai multor evenimente

 Anul acesta Hala Laminor a fost gazda mai multor evenimente, dintre care amintim: cel mai mare târg de nunți din România, „Ghidul Miresei”, expoziția internațională „Bucharest Food Expo” (BFE), cea de-a treia ediție a FoodService &Hospitality Expo- târgul dedicat în special profesioniștilor din industria alimentară, a băuturilor, Retail și HoReCa din România și Europa de Sud-Est, dar și publicului pasionat de arta culinară.

„Hala Laminor, o provocare enormă, dar și satisfacția unui proiect de excepție făcut de Primăria Sectorului 3 pentru comunitate. Le mulțumim tuturor celor care au avut deja încredere în noi și așteptăm și alți parteneri în Sectorul 3”,  a declarat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.

Scurtă istorie a Halei Laminor

Hala Laminor, ultima construcție din ansamblul industrial „Malaxa” (1938), a constituit una dintre cele mai mari hale industriale din țară. Acest obiectiv de patrimoniu național este creația unuia dintre cei mai cunoscuți arhitecți români, Horia Creangă - nepotul celebrului scriitor român Ion Creangă.

Primaria Sectorului 3 a preluat Hala Laminor în anul 2014 și a început, trei ani mai târziu, procesul de restaurare, consolidare, amenajare interioară și exterioară a halei. Pentru valorificarea Halei Laminor s-a propus conversia într-un complex multifuncțional prin: restaurarea, consolidarea, amenajarea interioară a halei și pe toate laturile de platforme destinate circulației pietonale, acces auto pentru servire și parcare pe latura de est, prelungirea șoselei Dudești-Pantelimon spre sud, amenajarea unei piețe urbane reprezentative, platformă pentru circulație pietonală, organizarea unei rețele stradale care să deservească terenul fostei platforme industriale Faur și să colecteze fluxuri pietonale spre hala monument.

Astfel, pe suprafața acoperită, de 68.000 metri pătrați, Primăria Sectorului 3 a reușit să revitalizeze o zonă strategică a Sectorului 3 și să dezvolte un proiect benefic din punct de vedere social, cultural și economic.

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro