sector 3
Presă

Primul consilier vocațional digital este testat de elevii liceelor din Sectorul 3

20.11.2023
Primul consilier vocațional digital este testat de elevii liceelor din Sectorul 3

 

 

          Luna aceasta, peste 300 de cadre didactice și elevi din Sectorul 3 învață să interacționeze cu robochatul Maria, primul consilier vocațional digital din România.

Pentru început, robochatul Maria este testat de elevi din Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” și Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”. Din luna decembrie acesta va fi prezent pe site-urile tuturor școlilor partenere din Sectorul 3.

          Reamintim că „ROBOCHAT MARIA: Ghidul Meseriilor Viitorului la ediția a VI-a complet interactiv și adaptat metodelor de comunicare ale noilor generații” este un proiect finanțat de Primăria Sectorului 3 cu fonduri nerambursabile de la bugetul local.

 

Cum funcționează robochat-ul Maria

          Maria interacționează  zilnic cu elevii 24 de ore din 24.  Asistentul digital răspunde interlocutorilor într-un mod interactiv, modern, rapid, adaptat la interesele și pasiunile specifice beneficiarilor. Deja au fost adresate peste 500 de întrebări.

Aplicația este special programată să comunice cu vizitatorii unui site, de exemplu pagina web a unei școli, printr-o fereastră de tip chat, care acționează și interacționează complet digital, fără intervenție umană.

Mesajele transmise de Robochat Maria către auditoriu sunt elaborate de către specialiștii INACO și vor fi discutate cu membrii consiliului director al școlii, precum și cu consilierii vocaționali ai acesteia.

Maria comunică cu toți utilizatorii, indiferent de volumul total al acestora într-o perioadă de timp sau de numărul lor simultan. Administratorii unităților școlare nu trebuie să aloce resurse suplimentare pentru programare, webdesign, găzduire și întreținere. Aceste linii de cod vor fi puse la dispoziția tuturor website-urilor unităților școlare din Sectorul 3 dornice să găzduiască Robochat Maria.

Robochatul poate fi accesat la https://inaco.ro/robochat-maria/.

 

Noul val de tehnologie se pliază ultimelor cerințe de pe piața municii

          Dezvoltarea aplicației are la bază concluziile unui raport Accenture privind viitorul locurilor de muncă în 2023. Acesta arată cum vor evolua în următorii cinci ani locurile de muncă și competențele. Printre acestea, abilitatea de a pune întrebări și de a reacționa cu un robot este esențială pentru un elev care se pregătește pentru meseriile viitorului. Așadar, apariția și folosirea pe scară largă a Chat-GPT transformă substanțial piața muncii și profesiile viitorului.

Ce face diferența

Spre deosebire de chatboți precum ChatGPT, RoboChat Maria este construit într-o manieră restrictivă, astfel încât să ofere informații educaționale complete, etice și relevante.

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro