sector 3
Presă

A fost lansat „Noul Bauhaus European”!  Transmite ideile tale pentru un sector frumos, durabil și incluziv!

21.02.2024
A fost lansat „Noul Bauhaus European”!  Transmite ideile tale pentru un sector frumos, durabil și incluziv!

Primăria Sectorului 3 îi informează pe cetățeni că în cadrul Programului Regional București Ilfov 2021–2027 a fost introdus conceptul denumit „Noul Bauhaus European” (NBE).

Astfel, cetățenii sunt invitați să-și imagineze și să construiască împreună un viitor sustenabil și incluziv. Intervențiile vor presupune dezvoltarea de soluții durabile și de economisire a resurselor, ținând cont de calitate, estetică, mediul înconjurător și de nevoile utilizatorilor identificate prin consultarea stakeholder-ilor în cadrul unui parteneriat incluziv.

Prin urmare, autoritatea locală solicită cetățenilor interesați să transmită ce anume doresc să se construiască în sector, astfel încât să fie:

·        frumos;

·        durabil;

·        incluziv.

În același timp, să contribuie la principiile promovate de NBE: 

·        participare;

·        angajament pe mai multe niveluri;

·        transdisciplinaritate.

Instrumentul NEB Compass a fost dezvoltat recent de către Comisia Europeană. În vederea transmiterii ideilor dumneavoastră, vă puteți documenta în prealabil accesând link-ul:

https://new-european-bauhaus.europa.eu/get-involved/use-compass_en.

În acest sens, atașăm grila care propune trei niveluri de ambiție pentru fiecare valoare de bază și pentru fiecare principiu de lucru al „Noului Bauhaus European”.

Ideile dumneavoastră pot fi transmise la adresa de e-mail: bauhaus@primarie3.ro, astfel încât să o putem alege împreună pe cea mai bună și să o dezvoltăm.

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro