sector 3
Presă

Un nou exercițiu de alarmare publică,  în cadrul „Săptămânii Protecției Civile”

27.02.2024
Un nou exercițiu de alarmare publică,  în cadrul „Săptămânii Protecției Civile”

 

 

 

Mâine, 28 februarie, între orele 10.00-11.00, va avea loc un exercițiu de alarmare publică pentru verificarea funcţionării sirenelor din București și Ilfov, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Exercițiul denumit „Miercurea sirenelor” se desfăşoară la nivelul întregii ţări în contextul organizării „Săptămânii Protecției Civile”, în perioada 26 februarie-3 martie.

          Concret, vor fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau mesaje vocale preînregistrate, care vizează anumite măsuri pentru comunitate.

 

Semnificația semnalelor de alarmare a populației:

 

  • ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.
  • PREALARMARE AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele.
  • ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauza de 2 secunde între ele.
  • ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un suntet continuu, de aceeași intensitate, cu 2 minute.

 

Vă recomandăm să rămâneți calmi pe întreg parcursul exercițiului.

 

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro