sector 3
Presă

Sportivi paralimpici americani și români au vâslit în caiac pe Lacul IOR din Parcul Titan

18.04.2024
Sportivi paralimpici americani și români au vâslit în caiac  pe Lacul IOR din Parcul Titan

          Parcul Titan din Sectorul 3, accesibilizat pentru persoanele cu dizabilități, a fost una dintre destinațiile alese pentru desfășurarea în România a unui schimb internațional de experiență între sportivi paralimpici americani și români. Este vorba de programul „Sports for Social Change (SSC), susținut de Departamentul de Stat al SUA.

 

Sesiune de vâslit adaptată, pe Lacul IOR din Parcul Titan

      În cadrul programului, o delegație americană de sportivi s-a întâlnit miercuri, 17 aprilie, cu echipa de para-canoe de la clubul Kayak Champions. Cu toții au luat startul la pontonul adaptat pentru persoanele cu nevoi speciale. Apoi au vâslit împreună în caiac și barcă dragon pe lacul IOR din parcul Titan, în cadrul unei activități sportive adaptate.

Reamintim că lacul IOR din parcul Titan a fost accesibilizat anul trecut pentru persoanele cu dizabilități, cu un ponton adaptat nevoilor acestora.

          Evenimentul a marcat, de asemenea, lansarea oficială a secției paralimpice a clubului Kayak Champions – atleți cu dizabilități fizice sau intelectuale. Aceștia se antrenează să participe la competiții naționale și internaționale de caiac și barcă dragon.

 

 

 

Despre participanți

          Delegația de sportivi a fost adusă în România de organizația non-profit San Diego Diplomacy Council (SDDC), împreună cu partenerul PH International. Misiunea este de a construi comunități globale puternice prin încurajarea angajamentului civic, a inițiativelor de învățare intercultuale și a dezvoltării de oportunități.

          În luna noiembrie, San Diego Diplomacy Council a întâmpinat la San Diego un grup de zece români care s-au întâlnit cu organizații non-profit locale și de sport adaptat.

          Kayak Champions este primul club sportiv de caiac-canoe din București care se adresează în egală măsură copiilor și adulților. Aici se pot practica mai multe sporturi la nivel de agrement sau competițional. Misiunea clubului este practicarea disciplinelor de caiac canoe, precum și promovarea unui stil de viață sănătos și echilibrat care include sportul.

 

                                                                                                                        

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro

Click pentru a deschide imaginea