Site-ul www.primarie3.ro este în curs de schimbare. În cazul în care nu găsiți informația dorită pe acest site vă rugăm sa accesati www.old.primarie3.ro

Site-ul www.primarie3.ro este în curs de schimbare. În cazul în care nu găsiți informația dorită pe acest site vă rugăm sa accesati www.old.primarie3.ro

sector 3
Presă

Primăria Sectorului 3 sărbătorește Ziua Națională în Parcul Titan și în Parcul Al.I. Cuza

28.11.2019
Primăria Sectorului 3 sărbătorește Ziua Națională în Parcul Titan și în Parcul Al.I. Cuza

     Primăria Sectorului 3 îi invită pe bucureșteni să sărbătorească împreună Ziua Națională a României, pe 1 Decembrie, în Parcul Titan și în Parcul Al.I. Cuza. De-a lungul întregii zile, în cele două parcuri vor avea loc manifestări sportive, artistice, culturale, dar și solemne.
     Manifestările dedicate Zilei Naționale în Sectorul 3 vor începe la ora 9:00 cu Maratonul 1 Decembrie – Alergăm 101 km pentru România, manifestare sportivă organizată de către Asociația Elite Running, în cadrul proiectului Educație prin mișcare, proiect finanțat prin fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 3.
     1 Decembrie în Sectorul 3 va fi o zi de bucurie, dar și de emoție. Primăria Sectorului 3 a conceput sărbătoarea dedicată Zilei Naționale a României ca un moment de tradiție autentică românească, care va cuprinde toate simbolurile asociate unui asemenea moment festiv: fanfară, defilare cu drapel, cântece patriotice și muzică românească.
     Programul cultural-artistic va avea loc pe aleea principală a Parcului Al.I. Cuza, începând cu ora 18.00. Acesta debutează cu recitalul susținut de Ducu Bertzi, alături de Irina Furdui, Tavi Iacob și Constantin Neculae. Momentul solemn al evenimentului va fi realizat de Fanfara Angely’s, dirijor Marius Firca. Fanfara va străbate publicul în pași de defilare, iar programul artistic va include Imnul României, precum și marșuri militare și suite folclorice. Evenimentul dedicat Zilei Naționale a României se va încheia cu concertul îndrăgitului artist Mihai Mărgineanu.
     Manifestările organizate de Primăria Sectorului 3 de Ziua Națională vor deschide seria evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă în Sectorul 3, care cuprinde o campanie de strângere de jucării pentru copiii defavorizați din Sectorul 3 și tradiționalul Revelion tematic din Sectorul 3, care se va desfășura în acest an sub genericul ”O noapte la superlativ”.
     Accesul publicului este liber.

Programul evenimentelor este următorul:
Parcul Titan – Maratonul 1 Decembrie – Alergăm 101 km pentru România
08:45 – Încălzire cu instructori specializați World Class la scena din apropierea lacului Titan
08:55 – Intonarea Imnului României
09:00 – START MARATON 1 DECEMBRIE
09:05 – START SEMIMARATON
11:15 – Încălzire cu instructori specializați WorldClass pe platoul din parcul Titan, zona statuii Calul Titanilor
11:30 – START CURSA 11.1 km de pe aleea din apropierea statuii Calul Titanilor
12:45 – Cursa fotoliilor rulante
13:00 – Cursa Cetățenilor Sectorului 3 – 3.6 km (adolescenți 12 – 17 ani, adulți)
Premierea câștigătorilor are loc în incinta Park Lake Shopping Center, începând cu ora 14.30.

Parcul Al. I. Cuza – aleea principală

18.00 – 18.30 Ducu Bertzi & friends (Irina Furdui, Tavi Iacob, Constantin Neculae)
18.30 – 19.15 Fanfara Angely’s, dirijor Marius Firca
19.15 -20.00 Mihai Mărgineanu & Band

     Mai multe informații pot fi consultate pe https://www.primarie3.ro, https://www.facebook.com/primariesector3/ și https://www.facebook.com/Robert.Negoita/.Serviciul Presă
021.318.03.35
presa@primarie3.ro