sector 3
Presă

Campania „OFERĂ-I UN ZÂMBET! POATE FI SINGURUL”

26.02.2021
Campania „OFERĂ-I UN ZÂMBET! POATE FI SINGURUL”

            În perioada 1-8 martie 2021, Primăria Sectorului 3 împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3 va desfășura Campania „OFERĂ-I UN ZÂMBET! POATE FI SINGURUL.”
            Campania are ca scop informarea populației cu privire la serviciile oferite victimelor violenței domestice de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3, instruirea populației pentru o mai bună reacție la acest fenomen și prevenirea actelor de violență în familie prin conștientizarea de către populație a consecințelor grave pe care violența domestică le are asupra vieții femeilor și a copiilor.
            Evenimentul se va bucura de implicarea a peste 130 de învingătoare aparținând grupului vulnerabil căruia i se adresează această campanie, care vor beneficia de servicii de înfrumusețare oferite cu sprijinul Asociației Șoapta Florilor, ce se alătură demersului nostru în calitate de partener, prin intermediul sponsorilor Attitude Hair Salon, Addict Salon, Maria’s Hair Studio, Salon Miniș și Glow Up Salon.
            Programul campaniei va cuprinde și două sesiuni participative organizate sub formă de mese rotunde în cadrul cărora vor fi abordate teme cu privire la problematica violenței domestice la nivelul instituțiilor abilitate și măsurile de prevenire și combatere a violenței domestice din perspectiva fiecărui factor decizional, precum și furnizarea de servicii integrate victimelor prin implicarea ONG-urilor cu experiență relevantă în domeniul violenței domestice.
            ParkLake s-a alăturat campaniei “Oferă-i un zâmbet! Poate fi singurul.” prin găzduirea în perioada 1-8 martie a expoziției de fotografie, realizate cu sprijinul fotografului Mircea Netea, care surprinde ipostaze tulburătoare ale femeilor asupra cărora s-a exercitat un anumit tip de violență, și oferirea unui număr de 60 de vouchere ce vor fi înmânate mamelor cu situație materială dificilă aflate în evidența Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3, împreună cu produsele cosmetice puse la dispoziție de Asociația Șoapta Florilor, prin intermediul sponsorilor Elmiplant și Loncolor.
            Finalul campaniei va fi marcat în seara zilei de 8 martie printr-o licitație online a expoziției de fotografie organizată de Asociația Your Educated Society, care ne este partener în această campanie, fondurile strânse urmând să fie direcționate către Adăpostul Sfânta Maria din Sectorul 3, unde victimele violenței domestice pot primi sprijinul de care au nevoie pentru a depăși situația de criză și pentru a-și continua viața în condiții demne.

            “Pentru mine toate aceste femei sunt niște învingătoare. Au avut curajul de a începe o viață nouă fără suferința cauzată de abuzurile partenerului. Sper că mesajul nostru adresat tuturor femeilor care trec prin experiențe similare a ajuns la acestea și au înțeles că nu sunt singure și că pot conta pe sprijinul nostru. Săptămâna aceasta am auzit povești de viață care m-au cutremurat, dar care mă fac să continuu și cu mai multă motivație proiectele de protecție socială.” Lucian Judele, Viceprimar Sector 3

            “Primăria Sectorului 3 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protectia Copilului Sector 3, își exprimă angajamentul de a continua, atât prin acțiuni individuale, cât și prin acțiuni comune desfășurate cu sprijinul permanent al partenerilor, măsurile de prevenire și combatere a violenței împotriva copiilor și femeilor, precum și sprijinul și protecția necesară pentru victimele violenței domestice”, a declarat doamna Mihaela Ungureanu, Directoare Generală – DGASPC Sector 3

            “Am citit la un moment dat un mesaj pe un perete: nimeni nu poate gândi și lovi în același timp. Educația timpurie este cel mai bun remediu pentru ca o societate să scadă cât mai mult posibil rata violenței de orice fel. Ne-am alăturat campaniei Oferă-i un zâmbet! Poate fi singurul. pentru că împreună cu autoritățile locale și cele centrale ne dorim să dezvoltăm proiecte de educare, de cunoaștere a drepturilor pe care victimele le au, de conștientizare a întregii populații de a nu rămâne pasivă în fața violenței.”
Adina Săniuță, Vicepreședintă YES – Your Educated Society

            “Dacă implicarea Asociației Șoapta Florilor a adus un zâmbet pe fața doamnelor care s-au confruntat cu violența domestică și traficul de persoane ne bucurăm mult, fiindcă aceasta este misiunea asociației noastre, să schimbăm în bine viața femeilor abuzate. Și chiar am văzut chipuri bucuroase, la coafor, privindu-se în oglindă după ce au fost aranjate și femei încântate, surprinse plăcut, când le-am oferit în dar produse cosmetice de la Loncolor și Elmiplant, pe 8 Martie”, a declarat Isabela Ștefan-Iorga, Președinta Asociației Șoapta Florilor

            “Suntem bucuroși să facem parte din minunata inițiativă a viceprimarului Lucian Judele! Considerăm că este o responsabilitate colectivă, a noastră a tuturor, aceea de a proteja categoriile de persoane vulnerabile în societatea noastră. De asemenea suntem onorați să ne aducem contribuția la crearea unei lumi mai bune, mai sigure, în care ne putem manifesta liber. Am empatizat direct cu doamnele care ne-au vizitat în salon, întrucât suntem înainte de oameni de business, părinți. Cele mai frumoase schimbări sunt posibile doar ÎMPREUNĂ!” Loredana Dumitru, Purtătoare de cuvânt Attitude Salon

            “În viziunea mea toate clientele mulțumite aduc un plus de valoare societății în care trăim. Fiecare clientă merită o culoare excelentă!”
Constantin Dumitru, HairStylist Attitude Salon

Serviciul Presă
021.318.03.35
presa@primarie3.ro