sector 3
Presă

„Consumă inteligent, utilizează energia verde” – Panouri solare și pompe de căldură pentru blocurile din Sectorul 3

30.01.2023
„Consumă inteligent, utilizează energia verde” – Panouri solare și pompe de căldură pentru blocurile din Sectorul 3

Primăria Sectorului 3 va demara, în perioada următoare, proiectul „Consumă inteligent, utilizează energia verde”, ce presupune instalarea panourilor fotovoltaice și a pompelor de căldură, după ce proiectul a primit avizul favorabil al Consiliului Local Sector 3 în cadrul ședinței din 27 ianuarie 2023.

          Inițiat la finalul anului 2022 de primarul Robert Negoiță, proiectul prevede, pe lângă instalarea de panouri fotovoltaice și pompe de căldură, și modernizarea sistemelor de iluminat de pe scara blocurilor precum și înlocuirea lifturilor, acestea fiind alimentate folosind energia produsă de panourile solare.

860 de apartamente beneficiare în etapa I

Proiectul-pilot prevede un număr de 50 de blocuri unde vor fi instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice și a căldurii. În prima etapă vor fi demarate lucrările la 9 blocuri, 860 de apartamente beneficiind de aceste dotări:  L11 de pe strada soldat Nicolae Sebe nr. 4; F3 de pe strada Fizicienilor nr. 4; G1 de pe strada Lucrețiu Pătrășcanu nr. 13; blocul 4 de pe strada Râmnicu Vâlcea nr. 3; scara 2 a blocului A12 de pe strada Atanasie Panu nr. 8; scările A și B ale blocului G3Bis de pe Strada Theodor Pallady nr. 27; bloc 21D de pe strada Istriei nr. 6; scările A și B ale blocurile N12 și N13 de pe strada Barajul Sadului nr. 3-5.

După începerea lucrărilor, proiectul „Consumă inteligent, utilizează energia verde” va fi finalizat în șase luni, iar costul este suportat în proporție de 90 % de către Primăria Sectorului 3.

Primăria Sectorului 3 a avut ca prioritate constantă, în ultimii 10 ani, creșterea eficienței energetice pentru blocurile din Sectorul 3, atrăgând în acest sens cele mai multe fonduri europene din România, reușind să reabiliteze până în acest moment peste 1600 de blocuri.

 

 

 

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro