sector 3
Presă

Primăria Sectorului 3 amenajează locuri de joacă pentru copiii cu dizabilități

27.09.2022
Primăria Sectorului 3 amenajează locuri de joacă pentru copiii cu dizabilități

Din grijă pentru copiii cu dizabilități, Primăria Sectorului 3 va demara, în perioada următoare, un proiect pilot ce presupune amplasarea unor echipamente de joacă destinate copiilor cu dizabilități.

         Pentru început, acestea vor fi instalate în parcurile Titanii și Pantelimon, iar mai apoi și în alte zone din Sectorul 3. Primăria Sectorului 3 se află printre primele administrații publice din București care desfășoară un astfel de proiect.

Ce beneficii vor avea micuții

Conform bazei de date a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3 sunt înregistrați aproximativ 1.200 de copii cu dizabilități, aceștia fiind beneficiarii principali ai acestui proiect. Participarea persoanelor cu dizabilități la activități sportive și de recreere are beneficii complexe în trei arii distincte: crește șansele la o viață sănătoasă, ajută la dezvoltarea personală, cu beneficii cognitive de tipul creșterii stimei de sine, și stimulează integrarea în societate, se arată în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre.

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro