sector 3
Presă

Punct de vedere cu privire la articolele de presă referitoare la controlul efectuat de Curtea de Conturi

02.03.2015
Punct de vedere cu privire la articolele de presă referitoare la controlul efectuat de Curtea de Conturi

Punct de vedere cu privire la articolele de presă referitoare la controlul efectuat de Curtea de Conturi la Primăria Sectorului 3

    Primăria Sectorului 3 a demarat, în 2013, un amplu proiect de modernizare a Bulevardului Unirii. Acest proiect viza punerea în valoare a bulevardului prin crearea unei bariere de flori, arbuști și pomi, modernizarea spațiilor verzi, inclusiv prin instalarea unor sisteme automate de irigare și modernizare a zonei pietonale prin refacerea pavajului cu granit antiderapant. 
    De asemenea, proiectul a fost demarat întrucât circulaţia pietonală şi a autovehiculelor nu era reglementată, existând pericolul permanent, atât de accidente, cât şi de îngreunare artificială a circulaţiei. Menționăm faptul că lucrările au fost demarate în contextul în care Primăria Municipiului București nu avea în plan niciun astfel de proiect care să vizeze Bulevardul Unirii.    
    Astfel, Primăria Sectorului 3 a efectuat, în anul 2013, lucrări de sistematizare pe verticală pe b-dul Unirii, tronson Piaţa Alba Iulia – str. Traian. Lucrările au fost efectuate de un operator economic specializat, pe baza unui proiect tehnic, şi au constat, în principal, în reconfigurarea spaţiului carosabil original al bretelelor de circulație. În ceea ce privește acordurile şi avizele necesare execuţiei lucrărilor, menţionăm că, în conformitate cu prevederile art. 7 din H.C.G.M.B. nr. 254/2008 privind administrarea reţelei stradale principale şi a lucrărilor de artă din Municipiul Bucureşti, au fost obţinute Avizul nr. 18022/19.11.2013 al Administraţiei Străzilor din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi Avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie a Municipiului Bucureşti. Pentru efectuarea lucrărilor, au fost emise Autorizaţiile de construire nr. 777/15.11.2013 şi nr. 918/24.12.2013. În consecinţă, lucrările de sistematizare pe verticală executate au avut toate avizele şi acordurile necesare. În paralel, pe b-dul Unirii au fost efectuate lucrări de amenajare a spațiului verde, Primăria Sectorului 3 având competențe exclusive în acest sens. 
    Cu privire la prejudiciul la care face trimitere articolul, precizăm că sumele au fost recuperate în timpul controlului pentru toate măsurile menționate în decizia Curții de Conturi. De asemenea, subliniem că în raportul Curții de Conturi nu există constatări privind nelegalitatea plăților. De altfel, toate măsurile precizate în raportul Curții de Conturi pentru anul 2013 au fost îndeplinite în totalitate de către Primăria Sectorului 3, cu toate că articolul nu menționează acest detaliu, în același timp amestecând informații din acest raport cu cele din raportul aferent anului 2014.
    Totodată, în ceea ce privește cosirea acvatică din parcul IOR la care faceți, de asemenea, referire în material, menționăm că situația a fost integral remediată încă din timpul verificării efectuate de Curtea de Conturi.


Serviciul Relaţii Mass-media
021.318.03.35
presa@primarie3.ro