sector 3
Presă

Super-turneul FIBA 3×3 World Finals organizat cu sprijinul Primăriei Sectorului 3

20.09.2021
Super-turneul FIBA 3×3 World Finals organizat cu sprijinul Primăriei Sectorului 3

Bucureștiul a fost, în perioada 17-19 septembrie, Capitala mondială a baschetului 3×3, Sala Unirii din Palatul Parlamentului găzduind super-turneul FIBA 3×3 World Finals.

Evenimentul FIBA 3×3 World Finals a fost organizat de către Federația Română de Baschet și Sport Arena Streetball sub înaltul patronaj al Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Acest eveniment a inclus finalele FIBA 3×3 Women’s Series, finanțată de Primăria Sectorului 3, și FIBA 3×3 U23 Nations League, finanțată de Ministerul Tineretului și Sportului.

Evenimentul a reunit 24 de echipe naționale care s-au luptat pentru cele trei titluri puse în joc: campioana circuitelor mondiale de tineret, masculin și feminin și campioana circuitului mondial feminin.

În cele trei zile de competiție au avut loc aproape 50 de meciuri de baschet 3×3, iar accesul spectatorilor a fost liber, cu respectarea normelor sanitare în vigoare coroborate cu protocolul medial impus de către Federația Internațională. Spectatorii au avut acces pe baza certificatului digital de vaccinare, a unui test rapid sau PCR negativ sau a dovezii trecerii prin boală (maxim 90 de zile de la diagnostic).

 

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro