sector 3
Presă

Pozitie cu privire la paza clădirii din str. Lucrețiu Pătrășcanu nr. 3-5

12.02.2014

Poziția Primăriei Sectorului 3 referitoare la articolele publicate recent cu privire la paza clădirii din str. Lucrețiu Pătrășcanu nr. 3-5

În legătură cu articolele publicate recent cu privire la paza clădirii din str. Lucrețiu Pătrășcanu nr. 3-5, Serviciul Relații Mass Media al Primăriei Sectorului 3 – București este abilitat să transmită următorul drept la replică: 
În clădirea din str. Lucrețiu Pătrășcanu nr. 3-5 își au sediul următoarele instituții subordonate Consiliului Local Sector 3 sau direcții din cadrul Primăriei Sector 3: 
-  Direcția Utilități Publice;
-  Serviciul Fond Imobiliar – Direcția Administrativă;
-  Direcția de Evidența Persoanelor Sector 3; 
-  DITL Sector 3. 
Aceste direcții sau instituții trebuie și pot să beneficieze, potrivit legii, de servicii de pază. Direcția Generală de Poliție Locală Sector 3 ocupă doar o mică parte din clădirea respectivă. De asemenea, paza la sediul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 3 este asigurată de angajații proprii, nu de agenții unei firme private. Doar direcțiile enumerate mai sus beneficiază de acest lucru.
Decizia de desființare a posturilor fixe de pază ale Direcției Generale de Poliție Locală Sector 3 de la sediile instituțiilor enumerate anterior și de înlocuire a lor cu agenți ai unor firme private are în spate mai multe motive. Dintre acestea, amintim în primul rând numărul mic de polițiști locali și nevoia de a repartiza cât mai mulți dintre ei pe zonele de patrulare din sector pentru a crește gradul de siguranță al cetățenilor. Un alt motiv îl reprezintă restricțiile legislative care interzic contractarea unor firme private pentru a efectua patrulare în sector.
Creșterea numărului de polițiști locali prezenți pe străzile din sector a avut efecte benefice în cursul anului 2013. Acest lucru este dovedit de scăderea, în sectorul 3, a numărului de infracțiuni stradale cu 17,51% față de 2012. De asemenea, o altă consecință pozitivă a fost aplicarea, în 2013, a unui număr de 22.841 amenzi contravenționale în sumă totală de 8.111.800 lei față de doar 9.866 amenzi contravenționale în valoare de 3.306.693 lei în 2012.