sector 3
Presă

Lucrare finalizată în 60 de zile. A fost deschis traficul pe noul bulevard Iuliu Hațieganu

01.09.2023
Lucrare finalizată în 60 de zile. A fost deschis traficul pe noul bulevard Iuliu Hațieganu

 

Primăria Sectorului 3 a redat, astăzi, circulației rutiere strada Iuliu Hațieganu, finalizând în doar 60 de zile lucrările de supralărgire a arterei de circulație de la două la patru benzi. 

Primarul Sectorului  3, Robert Negoiță a dispus deschiderea circulației și a explicat că este un demers pentru normalitate în condițiile în care Bucureștiul este printre cele mai aglomerate și poluate orașe ale lumii.

„Am promis că vom finaliza această lucrare în 60 de zile și ne-am ținut de cuvânt. Acum se circulă normal pe această stradă și suntem încântați că putem face astfel de lucrări de mare complexitate într-un timp atât de scurt. Bucureștiul are nevoie de astfel de lucrări pentru a reduce timpul de trafic și inclusiv poluarea”, a declarat primarul Robert Negoiță.

Strada Iuliu Hațiganu care face legătura între Sectoarele 3 și 4 era, până nu demult, un drum cu două benzi pe care se circula cu mare dificultate la orele de vârf. Așadar, Primăria Sectorului 3 a demarat lucrări de supralărgire pentru a transforma această stradă într-un bulevard așa cum este normal să fie o cale de acces ce leagă două sectoare ale Capitalei. În doar două luni, strada Iuliu Hațieganu a devenit o cale de acces cu patru benzi pe care acum se circulă în condiții normale.

Lucrarea a presupus realizarea a 18.900 mp de cale rutieră, construirea de trotuare cu pavaj, dar și spațiul verde adiacent ce urmează a fi amenajat în perioada următoare. Costul total al acestei lucrări a fost de 8.836.400,39 lei.

 

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro

Click pentru a deschide imaginea