sector 3
Presă

Surprizele se țin lanț la „Cinema în aer liber”:  o proiecție specială cu invitat

04.09.2023
Surprizele se țin lanț la „Cinema în aer liber”:  o proiecție specială cu invitat

Publicul fidel evenimentului „Cinema în aer liber” are parte astăzi, 4 septembrie, de un bonus binemeritat. De la ora 20.00, pe ecranul uriaș din Parcul Titan va rula documentarul „My journey to România - Letter from Timișoara”, o proiecție specială, în prezența lui Christoffer Ekenes Johansen Baltazhar.

 

Despre ce este documentarul

Filmul prezintă Timișoara văzută prin ochii norvegianului Christoffer, nepotul celebrului ziarist și scriitor Jahn Otto Johansen care în anii 80 a făcut o călătorie în România și a scris o carte despre țara noastră. Documentarul urmărește călătoria lui Christoffer pentru prima dată în Timișoara. Christoffer își propune să vadă ce este România astăzi după 30 de ani de la vizita bunicului și încearcă să înțeleagă interacțiunea și contribuția la viața socială, politică, economică și culturală din prezent a principalelor etnii din capitala culturală a Europei. Este Timișoara un centru multietnic și multireligios funcțional, un model de conviețuire pentru o Europă a minorităților?

Reprogramare peliculă

Odată deschis apetitul pentru filme, de la ora 21.00, după vizionarea documentarului, este reprogramată pelicula „Crai nou”.

„Crai nou” urmărește evoluția psihologică spre dezumanizare a unei tinere din mediul rural care încearcă să scape dintr-un anturaj violent. Protagonista filmului este Irina, o tânără de 22 de ani care provine dintr-o familie disfuncțională. Irina este dominată de cei care se opun celui mai mare vis al fetei, acela de a studia într-un centru universitar. În timp ce se zbate să urmeze studii superioare și să scape de violență, tânăra se transformă din victimă în abuzator.

Accesul la eveniment

Bucureștenii pot urmări proiecția pe Insula Artelor din Parcul Titan. Ajungi acolo intrând în parc dinspre bulevardul Liviu Rebreanu, punct de reper Globul pământesc. Accesul publicului la proiecțiile cinematografice este liber, în limita locurilor disponibile în spațiul de eveniment.

 

Calitatea proiecției, similară celei din marile săli de cinema

Deși proiectat pe o insulă din parc, sub cerul liber, filmul va fi vizionat în condițiile unei săli de cinema moderne, la standarde europene, în condiții de siguranță și distanțare socială.

Peliculele sunt aduse în fața publicului utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni și un ecran gonflabil de 120 m2.

„Cinema în aer liber” este organizat de Primăria Sectorului 3 până pe 10 septembrie, iar accesul la proiecții este liber.

Detalii despre filme și programul complet se regăsesc pe www.primarie3.ro și www.cinemainaerliber.ro

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro