sector 3
Presă

Primarul Sectorului 3, alături de 1000 de cetățeni, a participat astăzi la acțiunea de protest din fața Primăriei Capitalei

16.11.2023
Primarul Sectorului 3, alături de 1000 de cetățeni, a participat astăzi la acțiunea de protest din fața Primăriei Capitalei

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a participat astăzi, 16 noiembrie, la protestul organizat în fața Primăriei Capitalei. Aproximativ 1000 de cetățeni i-au cerut Primarului General Nicușor Dan să se implice în acțiunea de salvare a suprafeței retrocedate din Parcul IOR.

„Ne-am adunat aici să facem front comun pentru salvarea terenului retrocedat ilegal din parcul IOR. Suntem aici pentru că vrem să îl sensibilizăm pe primarul general să pornească un demers în justiție. Primarul Nicușor Dan a promis că în șase săptămâni va analiza situația și va identifica o soluție, dar nu a finalizat demersul. Între timp a dat o amendă proprietarului terenului, dar aceasta nu rezolvă problema. Să facem ceva concret. Instituția care este abilitată să întreprindă acest demers în instanță este Primăria Capitalei. Primarul General ar trebui să își asume, pentru că de aceea a fost votat să reprezinte cu onoare comunitatea bucureștenilor, iar Sectorul 3 reprezintă cea mai mare comunitate din București”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

„Primăria Municipiului București este instituția îndreptățită să introducă o cerere în anulare. În legătură cu pârghiile  pe care le deține Nicușor Dan, acestea presupun fie să achieseze sau să adere la cererea făcută de prefect, fie să introducă dumnealui o cerere în constatarea nulității absolute a dispozițiilor de retrocedare din anul 2005. Poate dispune trecerea terenului în patrimoniul Primăriei Municipiului București, iar ulterior să predea terenul Primăriei Sectorului 3”, a declarat Adrian Țuțuianu, secretar general adjunct al Guvernului.

Astăzi, aproximativ 5000 de cetățeni au transmis un memoriu prin care îi solicită Primarului General al Capitalei să promoveze fie un demers juridic legitim, înaintând în instanță o acțiune prin care să constate nulitatea absolută a Dispozițiilor Primarului General al Municipiului București nr. 4333/ 18.05.2005 și nr. 4334/18.05.2005, fie să susțină cererea de chemare în judecată formulată de Prefectul Municipiului București și înregistrată la Tribunalul București cu nr. 29957/3/2023.

Reamintim că Prefectura Municipiului București a atacat deja în instanță dispozițiile de retrocedare din 2005.

 Pentru mai multe detalii despre acțiunea Prefecturii Municipiului București puteți consulta AICI cererea de chemare în judecată.

De asemenea, AICI puteți citi hotărârea de instanță prin care Primăria Sectorului 3 a obținut nulitatea absolută a dispoziției de retrocedare, dar și alte documente rezultate din demersurile noastre pentru recuperarea acestei suprafețe de parc.

 

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro

Click pentru a deschide imaginea