sector 3
Presă

Zilele Sectorului 3: Seniorii, invitați la concerte cu instrumente din materiale reciclate și muzică populară

11.05.2022
Zilele Sectorului 3: Seniorii, invitați la concerte cu instrumente din materiale reciclate și muzică populară

 

          Primăria Sectorului 3 organizează, în Parcul Titan, în perioada 14-15 mai 2022, ediția a II-a a evenimentului „Zilele Sectorului 3 – O comunitate într-o familie”.

Evenimentul cuprinde manifestări și activități pentru toate vârstele împărțite distinct pe zone diferite ale parcului. Pentru seniori de la ora 20.30 în ambele zile ale evenimentului, în Zona 1 (la scena din apropierea lacului), vor fi prezentate două proiecte muzicale în premieră în Parcul Titan:

Sâmbătă, 14 mai, artistul Zoli Toth prezintă proiectul „Better Together”. „Better Together” înseamnă 10 piese muzicale, în care Zoli Toth transpune și reinterpretează muzica clasică, într-un registru sonor în care vibrafonul este personajul principal. Vibrafon, sintetizatoare analogice, instrumente de percuție din materiale reciclate, sunete înregistrate în spații mai puțin convenționale – aceasta este o minimă descriere a experienței muzicale pe care artistul Zoli Toth o împărtășește publicului.

Duminică, 15 mai, trupele Cobzality și Crispus prezintă proiectul „Dansul zmeilor”, cu suportul tulnicăreselor de la Ansamblul Doina Moțului din Câmpeni și al călușarilor de la Ansamblul Doinița din București. Pornind de la basmele românești, artiștii construiesc un univers spectaculos, în care îmbină melodii străvechi, preluate din tradiția ancestrală românească, reinterpretate în manieră modernă, cu elemente acrobatice și artistice cu focuri, dezvoltând ritualurile românești străvechi în forme artistice moderne.

 

Serviciul Presă

presa@primarie3.ro